Over Ecobat Benelux

Europa’s grootste onafhankelijke importeur van accu’s

In 1969 richtte Henk van Oosten samen met zijn compagnon Frans een handelsbedrijf op voor accu’s. Het bleek een groot succes. Vooral Henk had grootse plannen met het bedrijf en hij ging alleen verder. Natuurlijk samen met de medewerkers die al snel na oprichting aan boord gekomen waren. En al even bevlogen waren als hun directeur. Leo, de zoon van Henk, nam vervolgens al op jonge leeftijd het bedrijf van zijn vader over. Dit maakt HEFRA tot een echt familiebedrijf en dat merk je tot op vandaag de dag. Bijvoorbeeld in de no-nonsense aanpak en de korte lijnen communicatie.

HEFRA is inmiddels uitgegroeid tot een speler van (wereld)formaat. Met locaties in Rotterdam (hoofdkantoor), Wormerveer, Antwerpen en een distributiepunt in Heeg is het bedrijf niet meer weg te denken uit de accu-branche. Niet voor niets is HEFRA ‘de nummer 1 in Europa’. Het succes is mede te danken aan moederbedrijf EcoBat, waarvan HEFRA sinds 2012 onderdeel is. Binnen 50 jaar zo’n groei doormaken is een hele prestatie.

HEFRA levert een uitgebreid accu-programma met grote merken zoals VARTA, Optima, Trojan en C-tek. Ook de eigen merken VMF en WILCO zijn van hoge kwaliteit en liggen goed in de markt. Naast accu’s richt HEFRA zich ook op tractie. In 2020 is zelfs een speciaal tractie-team opgezet, dat zich richt op de verkoop en het onderhoud. Hiermee focust HEFRA zich voornamelijk op de B2B-markt. In 2020 was er overigens nog een mijlpaal: Leo van Oosten nam afscheid van zijn actieve loopbaan binnen HEFRA en gaat verder als adviseur. Onder aanvoering van algemeen directeur Jeroen Sluis gaat het bedrijf nu een nieuwe fase in.

  •  Ruim 2.000 producten
  •  Grootste importeur van Europa
  •  4 distributiepunten
  •  Grote merken voorradig